keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Kielletään individualismi!


2000-luku jätti maailmalle perinnöksi niin paljon ympäristötuhoja ja psyykkistä pahoinvointia, että maailma ajautui supermegagigaterakatastrofin partaalle taloudellisesti, eettisesti, eksistentiaalisesti, tieteellisesti ja kaikilla muillakin mahdollisilla tavoilla. Sen jälkeen kun kaikki kiinalaiset olivat ostaneet kännykän ja öljyvarat loppuivat, katsottiin aiheelliseksi puuttua asiaan. Maailman suurvaikuttajat – muun muassa Yhdysvaltain presidentti, Mark Zuckerberg ja Angry Birds – totesivat, että tilanteen korjaamiseksi täytyy kieltää jotain. Mitä? Mukavuuksista ei amerikkalaisten vuoksi voinut tietenkään karsia, joten päätettiin kriminalisoida kauheuksien alkusyy, kaikkien ongelmien Äiti, Isä ja pahin turmio – individualismi. Esimerkkiä otettiin muotimaailmasta: kaikki muotia seuraavathan pukeutuvat nöyrästi samalla tavalla eikä mitään ongelmia ole.


Uudessa maailmanjärjestyksessä ei siis saanut esimerkiksi noudattaa liikennesääntöjä, jättää kiertämättä veroja, puhua liian paljon tai vähän tai liian erikoisesti, pitää hiuksiaan lyhyinä kun pulisongit olivat muodissa tai lukea kirjaa sähkökirjan tai netin asemasta. Erityisesti tästä hyötyivät taiteilijat: ei tarvinnut vaivata päätään ylimääräisellä mielikuvituksella, vaan rahaa pystyi tahkoamaan tuottamalla liukuhihnamaisesti samanlaista toista toisensa perään. Päätalo nousi kirjallisuuden guruksi.

Poikkeavat yksilöt passitettiin poikkeuksetta hoitoon, kunhan heille oli pidetty julkinen hoito-oikeudenkäynti, jossa heidän täytyi esitellä sairauttaan. Oikeudenkäynnin ideana oli osoittaa kaikille kansalaisille, että individualistisuus haittaa päämäärien saavuttamista. Syytetyillä oli siis tilaisuus näyttää mahdollinen osaamisensa, jonka tuomarit kuitenkin kumosivat, koska siinä oli aina virheitä.

Eräällä äSKoolla oli poikkeuksellisen vilkas assosiointi, ja hän jäi useamman kerran kiinni analogioiden, kielikuvien ja homonyymien käytöstä. Mikäli hän selviäisi oikeudenkäynnissä annetusta tehtävästä, hänet vapautettaisiin tuomiosta.

- Laske yhdestä kahteenkymmeneen!
äSKoo aloitti epävarmasti:
    - Yksi, kaksi, kolme, neljä, viisi –
silmin nähden riemastuen:
                 - kuusi, koivu, ruutu, raita –
kasvavalla innostuksella:
                              - tammi, otava, karhu, ilves –
silmät loisten:
                                         - tappara, vasara, jalustin, pyörä, akseli –
ja lopulta voitonriemun vallassa pudotteli:
- armas,
               - kulta,
                               - pii,
                                        - kaksikymmentä!

Tuomareiden pasmat menivät sekaisin, hoitotuomioistuin meni konkurssiin, kansanjoukot huomasivat monitulkintaisuuden edut, individualismi sallittiin jälleen, riistokapitalismi palasi, kollektiivisuus romahti, mediaköyhyys alkoi taas kasvattaa suosiotaan, psyykkinen pahoinvointi yleistyi, kaikki intialaiset ostivat kännykän. Tusinataiteilijat elivät kollektiivisuusvallan aikana saamillaan rahoilla, muut taitelijat kituuttivat taas nälkäpalkalla. Ympyrä sulkeutui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti